BD Parc de chancas

CHANCAIRES

Objècte sociau: Promocion d’activitats culturaus en mitan rurau, de musicas e danças tradicionaus, creacions artisticas e de la hestejada « Lo primtemps de l’arribèra », transmission e organisacion de cors de lenga.

Intitulat deu projècte: Creacion de panèus ludics e educatius a l’entorn deu parc d’aprentissatge.

Descripcion: L’associacion qu’a apitat un parc entà favorisar l’iniciacion a la marcha sus las chancas. Los escolans que dispausan dab aquera estructura de bambós d’ua corredera qui permet l’aprentissatge shens nat dangèr. Lo parc qu’ei un instrument d’interaccion e que facilita la relacion entre formator e aprenent. L’associacion qu’ei desirosa de desvolopar un vertadèr utís pedagogic en hornir un detzenat de panèus inspirats de las bandas dessenhadas. Cada element de 1 x 0.5 m que presentarà, en occitan, l’origina de las chancas com utís, la soa utilisacion socioculturau, la soa implantacion dens lo monde. Que seràn hicadas segon un escenariò especiaument concebut peu realisator de la benda dessenhada. Aquera melhorança que permeterà de respóner a un besonh de coneishença exprimit peus escolans.

Soma balhada per Ligams: 2 000 €.