Contes Charnègues – Au fil de la Bidouze

ASSOCIACION BIDAISHE CULTURA

Objècte sociau: Promòver l’art e la cultura dens lo país Charnègo per la creacion d’espectacles, d’exposicions e la publicacion de libes, DVD, CD.

Intitulat deu projècte retiengut: Edicion d’un recuelh intitulat « Contes Charnègues – Au fil de la Bidouze ».

Presentacion: Lo país Charnègo designa lo territòri situat a la crotzada deu País Basco, de las Lanas e deu Biarn. L’associacion qu’edita un libe de contes destinat a un public atjat de 7 a 77 ans e escrivut dens las 3 lengas parladas dens lo país Charnègo: françes, occitan e basco. Cada istòria que serà assortida d’illustracions de las beròjas creadas per artistes benevòles e la misa en pagina hèita per un grafista tà que la lectura e sia aisida e ludica. Aqueth liberòt que compren un quinzenat de contes, tots escrivuts per membres de l’associacion e que serà accompanhat d’un CD audiò qui auherirà la possibilitat d’enténer las istuèras e de’s familiarisar dab las lengas. De mei, ua version numerica qu’ei a l’estudi. Un projècte ric e variat com lo territòri qui l’a vist a vàder, mercés a un gran tribalh collectiu e benevòle miat peus benevòles e simpatisants de l’associacion Bidaishe Cultura pendent 9 mes.

Soma balhada per Ligams: 3 000 €.