Familhas en Lenga

CFPÒC Novèla Aquitània

Objècte sociau: Formacion professionau e cors taus adultes en lenga e cultura occitana.

Intitulat deu projècte: Jornadas d’iniciacion a la lenga taus parents de classas bilinguas e de las escòlas Calandreta.

Presentacion: Aqueste projècte qu’ei vadut arron lo constat que mantuns parents de mainats escolarisats en occitan avèn guaire de temps entà s’investir suus cors setmanèrs. L’idea qu’ei donc d’amassar parents, mainats e formators a l’entorn de jornadas d’iniciacion a la lenga. Un malhatge especific deu territòri biarnés que serà definit tà perméter au mei gran nombre possible de participar. Delà de l’apprentissatge qui’s volerà ludic e orientat cap a la practica, aqueth projècte que va perméter de crear ligams entre parents d’escolans, mainats de diferentas escòlas a l’entorn d’activitats extra-escolaras. Las formacions que seràn perpausadas per formators e animators diplomats. Las jornadas que seràn lo parat de parlar la lenga qui n’ei pas sovent o tostemps utilisada aulhors qu’a l’escòla e d’incitar los pair e mairs a anar mei en davant dens l’aprentissatge de la lenga entà acompanhar mei plan l’escolaritat deus lors mainats.

Soma balhada per Ligams: 4 000 €.