La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Familhas en Lenga

CFPÒC Novèla-Aquitania

10 Avenue Kennedy – 64300 ORTHES

Objècte sociau : Formacion professionau diplomanta e cors taus adultes en lenga et cultura occitanas.

Projècte : Jornadas d’iniciacion a la lenga taus pairs e mairs de las classas bilinguas e de las escòlas Calandreta.

Presentacion : Aqueste projècte qu’ei vadut après lo constat que mantuns pairs e mairs de mainats escolarizats en occitan n’an pas guaire lo temps de s’investir sus cors setmanèrs. L’idea qu’ei donc d’amassar parents, mainats e formators a l’entorn de jornadas d’iniciacion a la lenga. Un malhatge especific deu territori biarnés que serà definit tà perméter a tots de participar. Au delà de l’aprentissatge qui’s volerà ludic e orientat cap a la pratica, aqueth projècte que va perméter de crear ligams entre parents d’escolans, mainats de diferentas escòlas a l’entorn d’activitats extra-escolaras. Las formacions que seràn perpausadas per formators e animators diplomats. Las jornadas que seràn lo parat de parlar la lenga de l’escòla e d’incitar pairs e mairs a anar mei luenh dens l’apprentissatge de la lenga entà accompanhar au mei plan l’escolaritat deus mainats.

Soma atribuida per Ligams : 4 000 €.

CFPÒc - Conférence de presse projets La Passem 2018