La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Pòle Educatiu de Pau + Calandreta de Vilhèra

FEDERACION CALANDRETA

Zone Poey 117 – 2 route Principale – 64230 PUEI DE LESCAR

Objècte sociau : Sostien e promocion de l’ensenhament en/de la lenga occitana mercés a l’immersion linguistica, per las Calandretas, establiments d’ensenhament laïcs e a gratis.

Projècte : Sostien e desvolopament deu hialat Calandreta sus l’aglomeracion paulina.

Descripcion : Lo desvolopament de las Calandretas per l’aglomeracion paulina que permeterà de respóner a las demandas creishentas exprimidas o recensadas (escòla de Pau saturada, escolans sus lista d’espèra, locaus inadaptats de l’escòla de Masèras qui empacha lo son desvolopament desempuish annadas…), e que permeterà d’ahortir los efectius deu Collègi de Gasconha e de tribalhar sus un projècte de licèu. La Federacion Departamentau Calandreta qu’impulsa e que pòrta un projècte important qui necessita un acompanhament e un sostien per çò qui pertòca a l’engenheria e a las finanças : la creacion deu Pòle Educatiu de Pau, qui va amassar la Calandreta de Pau, de Masèras e lo Collègi en un endret unic. Aqueth pòle que permeterà d’arcuélher de 70 a 100 escolans mei.

Soma atribuida per Ligams : 24 000 €. Calandreta - Conférence de presse projets La Passem 2018