La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Lutz en camin

Lo nau

64270 SALIES-DE-BEARN

Objècte sociau : espectacle vitèc, valorizacion e mesa a disposicion de tots deu patrimòni immateriau occitan de Gasconha.

Projècte : cultura

Descripcion : Lo Nau que perpausa un viatge poetic : l’escritura, la creacion e la difusion d’un repertòri d’òbras deu corpus poetic de 10 sègles de poesia occitana. L’escritura de l’espectacle que mesclarà musica, canta e multidifusion. Tà seguir, un eBook interactiu dab tèxtes audios, cantas de l’espectacle e entervistas de poètas que serà distribuit a gratis. Aquesta creacion qu’ei acompanhada d’ua mediacion culturau en partenariat d’ua part dab lo collègi Calandreta de Gasconha (talhèrs de practica d’escritura e d’experimentacions musicaus, reportatge multimedia suu processus de creacion, participacion a la creacion de l’espectacle Lutz en camin), dens l’encastre deu dispositiu Grandir avec la culture deu CD 64 e d’auta part dab l’escòla bilingua e la seccion occitan deu collègi public de Salias au parat de l’annada Al Cartero 2023 (poèta salièr deu començar deu sègle XXau).  Aqueth darrèr tribalh que serà presentat aus dias deus mainatges deu primtemps de l’arribèra 2023 de St Pèr de Lèren. La sortida de l’eBook que herà l’objècte de presentacions publicas dens mediatècas e estructuras divèrsas de transmission de l’occitan.

Soma atribuida per Ligams : 2 000 €.