La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Contes Sharnègos – Au briu de la Bidosa

ASSOCIACION BIDAISHE CULTURA

25 rue des Jardins – 64520 BIDAISHE

Objècte sociau : Promòver l’art e la cultura hens lo país Sharnègo per la creacion d’espectacles, d’exposicions e la publicacion de libes, DVD, CD.

Projècte : Edicion d’un recuelh intitulat « Contes Sharnègos – Au briu de la Bidosa ».

Presentacion : Lo país Sharnègo que designa lo territòri situat a la crotzada deu Bascoat, de las Lanas e deu Biarn. L’associacion qu’edita un libe de contes destinat a un public de 7 a 77 ans e escrivut dens las 3 lengas parladas en país Sharnègo : francés, gascon e basco. Cada istòria que serà assortida d’illustracions de las beròjas creadas per artistes benevòles. La misa en pagina, hèita per un grafista, que permeterà ua lectura aisida e ludica. Aqueth liberet que compren un quinzenat de contes, tots escrivuts per membres de l’associacion e que serà acompanhat d’un CD audio qui darà la possibilitat d’enténer las istòrias e de’s familiarizar dab las lengas. De mei, ua version numerica qu’ei a l’estudi. Un projècte ric e variat com lo territòri qui l’a vist a vàder, mercés a un gran tribalh collectiu miat peus benevòles e amics de l’associacion Bidaishe Cultura pendent 9 mes.

Soma atribuida per Ligams : 3 000 €.

Bidache - Conférence de presse projets La Passem 2018