La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Familhas en lenga

OcBi

47300 VILLENEUVE-SUR-LOT

Objècte sociau : defensa deus interès materiaus e moraus de tots los escolans deus establiments escolars publics e sustot de’us qui aprenen o desiran apréner la lenga e la cultura occitanas, s’instruisen o desiren s’instruíser en lenga e cultura occitanas.

Projècte : ensenhament escolar

Descripcion : lo projècte « Familhas en lenga » qu’a per prètzhèit màger d’ahortir lo ligam enter lenga e cultura e las familhas deus mainatges de las cordèras bilinguas. Aqueth projècte, qu’ei hargat dab un doble objectiu : perméter aus pairs de cordèra bilingua e calandreta de praticar la lenga en familha e har encontrà’s mainats occitanofònes en dehòra de l’escòla. Au programa deus dias : iniciacion a la lenga nosta a l’entorn de tematicas mainadècas (saludacions, rituaus, colors, meteò, animaus, la familha… ); activitats (contes, arts plasticas, fabricacion d’instruments de musica, jòcs tradicionaus, danças…) ;  jòc de pista en occitan (qui mescla endevinalhas, enigmas, elements istorics e geografics especifics a cada endret); concert / bal (dab aprenetissatge de las danças).

Soma atribuida per Ligams : 3 600 €.