La Passem!

Córrer tà la Lenga Nosta

Transmeter e de har víver la lenga nosta

Federacion Calandreta Biarn

64000 PAU

Objècte sociau : promòver e desvolopar la lenga e la cultura occitanas subertot taus mainatges e adolescents ; sostiéner e encoratjar las practicas educativas e culturaus en occitan, en particular per l’accion de las associacions e federacions aprovadas per la Confederacion Calandreta ; obrar au desvolopament deus establiments e deu movement Calandreta.

Projèctes : ensenhament escolar

Descripcion :

Joguem e cantem amassa ! : organizacion de sejorns musicaus e esportius de 3 a 5 dias pendent las vacanças escolaras dab talhèrs de cant, dança e descobèrta d’instruments tradicionaus d’ua part; pratica e descubèrta d’espòrts de l’aute.

Tots musicians : fabricacion d’ua colleccion d’instruments de musica tradicionaus e animacions musicaus dens totas las calandretas (escòlas e collègi).

Setmana occitana a Lescar : organizacion d’ua setmana occitana au còr de la vila de Lescar dab au programa : cantèra, cinemà, contes, jòcs biarnés, estagis de dança, dictada, cors de cosina, huec d’estiu, vilatge gormand, concèrts, 30 ans de la Calandreta de Lescar.

Be preneratz ua crespèra ! : fabricacion de panèus tà cada Calandreta : un panèu qui presenta lo moviment e lo hialat Calandreta e un panèu qui presenta las basas de prononciacion de la lenga nosta tà poder léger la grafia normalizada e tanben quauques mots e frasas tà poder comandar en occitan sus los taulèrs Calandreta.

Soma atribuida per Ligams : 30 000 €.